25 anys de Caldes Solidària

Ja fa 25 anys que es va crear Caldes Solidària, 25 anys de solidaritat, 25 anys d’ajuda a les persones, i per celebrar-ho van organitzar un acte el passat divendres 16 de desembre. Una quarantena de persones es van reunir a la sala d’actes de la Biblioteca per fer un repàs d’aquest darrers anys, explicant els projectes i les experiències que han tingut arran de la participació en l’entitat.

L’acte, conduït per Albert Sanz, va comptar amb moltes de les persones que han anat forjant la organització en aquests anys. Dani López Codina, Ignasi Altimir, Laia Altayó, Àngels Oliveras, Montse Massana… van ser les encarregades de relatar les seves experiències i els diferents projectes que s’han fet. Senegal (Centre Catalunya), Bòsnia (amb la participació de Raül Romeva) o Brasil (sanitat a l’Amazones) són alguns dels llocs on l’entitat ha desenvolupat les seves activitats de suport a les persones.

Però la solidaritat també s’ha portat al mateix poble de Caldes. Projectes com el taller d’alfabetització, on s’ajuda a les persones nouvingudes amb la llengua, el servei d’acollida a la immigració, pioner en el seu moment i organitzat amb la Creu Roja fins que és assumit per l’ajuntament el 2007, o el Top Manta, destinat a recollir diners i mobles per als més necessitats, han estat una bona mostra.

Finalment cal destacar que tota la feina feta durant aquest 25 anys quedarà recollida en una exposició i un llibre que la pròpia entitat ha encarregat al filòleg Gustau Erill, vinculat a Caldes a través de colles culturals i l’ensenyament públic.

Be the first to comment on "25 anys de Caldes Solidària"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*