Caldes commemora del dia de la Unió Europea

Moment de l'entrega de la beca Rosita Macau

El 9 de maig és el dia de la Unió Europea, i aprofitant aquesta efemèride, l’ajuntament ha organitzat una xerrada juntament amb el Cercle d’Amics de Taunusstein i l’Associació d’Amics d’Europa. La sala de plens ha acollit l’acte al qual han assistit una trentena de persones. A part, aquest mateix diumenge es portarà a terme el Clean-up Day, que consistirà en la neteja dels entorns de la riera de Caldes.

L’acte ha començat amb Pau León dels Amics d’Europa, que ha fet un repàs dels cinc anys d’activitats que han portat a terme. Aquestes es centren en l’intercanvi cultural amb Saint Paul les Dax, municipi d’Aquitània agermanat amb Caldes. Tot seguit ha estat el torn del Cercle d’Amics de Taunusstein, que també han explicat les seves activitats durant els 28 anys que fa que funcionen. Tot seguit s’ha procedit a l’entrega de la beca Rosita Macau d’enguany, de mans de l’Alcalde i Emma Garcia del Cercle, aquesta consta d’una estada de tres setmanes per aprendre alemany a Taunusstein.

Després de les entitats ha estat el torn de l’alcalde Jordi Solé, que ha fet la seva conferència titulada Un nou impuls per Europa. L’eurodiputat s’ha centrat en la necessitat de profunditzar en un una major integració europea, ha criticat els populismes tant de dretes com d’esquerres, i ha fet un breu repàs de la història de la Unió Europea des de la Declaració Schuman fins a l’actual situació de brèxit. Per clausurar l’acte, alumnes de l’escola de música Joan Valls han interpretat l’himne europeu.

Be the first to comment on "Caldes commemora del dia de la Unió Europea"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*