Catarsi de foc i aigua

Tercera Tempesta, enfilant el final

Sí, ja ha passat. Com cada any l’Escaldàrium ha arribat per transformar el municipi durant una sola nit i ha marxat amb la mateixa força. Dissabte 8 de juliol, dotze de la nit, la plaça de la Font del Lleó plena a vessar, sona el tercer tro d’avís i les bruixes surten a escena. Així ha començat la festa d’enguany.

Les bruixes entren a plaça a ritme de Termaliot, per continuar amb el Salt de les Bruixes. Tot seguit els tabalers donen l’entrada a la Primera Tempesta, aigua per tothom. La Invocació amb el Pal·li fa sorgir la Godra de les tenebres i s’escolta el seu crit: el Bram de la Quimera. Altre cop retrunyen els tabals, Segona Tempesta. És el torn del Ceptre, la gent salta i crida amb l’explosió de foc. I els tabalers hi tornen, Tercera Tempesta, preparant el colofó: Orgia de Foc, totes les bruixes i diables a plaça, l’infern a casa.

L’Escaldàrium d’aquest any ha anat sobre rodes, cap incident remarcable, cap farola ha sucumbit… Tot i que cal tenir en compte que ha estat el darrer Escaldàrium en l’actual plaça. L’any que ve estarà d’obres i caldrà buscar un lloc diferent per fer-la. El 2019 tornarà a la seva ubicació natural, amb una plaça ja renovada. Ara només queda esperar un any per tornar a veure el foc i l’aigua enfrontar-se de nou.

Be the first to comment on "Catarsi de foc i aigua"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*