Cavalls, carros i tractors per Sant Antoni

Aquest diumenge va celebrar-se pels carrers de Caldes la ja tradicional cercavila dels Tres Tombs. Els carros dels traginers van passejar per la vila mentre gran quantitat de calderins els rebien al seu pas. Carros de traginers, carregats de palla o sacs de gra, burros i mules traginant-los directament a les seves espatlles, o fins i tot un carro amb barrils de la cervesa més coneguda, componien la part més tradicional d’aquesta festa.

La cercavila arrencava al Tint, on els traginers van ser rebuts amb un esmorzar. Entre altres van passar pel carrer Pi i Margall, o el carrer Oms, amb força gent que admirava el pas del traginers tal i com es feia en temps passats. Després dels traginers era el torn dels tractors, carregats amb recreacions de diferents edificis i monuments, com la Font del Lleó, o estris de les diferents tasques del camp. Cal destacar que els remolcs i carros estaven plens de nens gaudint la festa des d’una altra perspectiva.

A la tarda va ser el torn del també tradicional Ball de Plaça, a la plaça del Lleó, amb l’actuació de balladores i balladors de diferents edats, des dels més petits fins a l’esbart tradicional. Malgrat l’amenaça de pluja, el temps va respectar la festa, i va permetre que tots els balls es poguessin fer tranquil·lament.

Be the first to comment on "Cavalls, carros i tractors per Sant Antoni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*