Clam per l’escola pública

Més de 200 persones han dinat al Parc de l'Estació

El parc de l’Estació s’ha convertit aquest dissabte en un clam en defensa de l’escola pública de Caldes. Les Ampas de les tres escoles públiques, el Calderí, el Montbui i el Farell, i les de les dues escoles bressol, La Lluna i el Gegant del Pi, han sumat esforços per portar a terme una jornada lúdica-reivindicativa amb l’objectiu de estrènyer llaços i crear un espai de treball comú.

Les activitats han començat a les 11 del matí amb una desena de tallers de tot tipus. Alumnes de l’Institut Manolo Hugué, el Club d’Escacs o Caldes Solidària han estat els encarregats de realitzar-ne alguns d’ells. Caldes Solidària per exemple, ha muntat una haima on nenes i nens han pogut escoltar contes i pinar-se la cara. Cap al migdia ha arribat l’hora del dinar, més de 200 persones han compartit taula amb l’arrossada popular que s’ha preparat expressament per la ocasió. I tot seguit ha arribat el torn del showman Doctor Flai, que ha amenitzat l’hora del cafè.

Cap a les cinc de la tarda ha arribat el moment de la xerrada, amb l’AFA Mar Nova i la FaPaC. La Mar Nova és una escola de Premià que ha estat apunt de ser tancada, però després de la ocupació dels serveis territorials d’ensenyament a Mataró i un contenciós administratiu, l’escola continua oberta avui en dia. La xerrada també a basculat sobre els dos temes que afecten més a l’educació, per una banda la baixa natalitat, que sumat a les ràtios fa que moltes escoles estiguin en perill de tancament, i per altra banda com s’ha d’enfrontar la innovació en l’ensenyament, especialment en allò que te a veure amb la tecnologia.

Ja per finalitzar, després de la xerrada ha estat el torn de la xocolatada popular, una bona manera d’acabar la jornada en defensa de l’escola pública de forma ben llaminera.

Be the first to comment on "Clam per l’escola pública"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*