Com preparar un viatge fotogràfic

La Biblioteca de Caldes torna a fer una nova edició de la Viatgeteca aquest estiu. Exposicions, xerrades, tallers, concursos… i aquest cop és el torn de la fotografia de viatge. Aquest dijous Quim Dasquens, de qui en podeu veure l’entrevista, ha realitzat una xerrada sobre com organitzar-se per fer un viatge fotogràfic.

Una quinzena de persones han escoltat atentament quina és la forma de preparar un viatge per fer fotografies. Quim Dasquens, que ha viatjat per quatre dels cinc continents, ha començat la xerrada parlant de la planificació. S’ha de triar quin tipus de fotografia es vol fer i un cop decidit, preparar l’equip necessari. Cal tenir en compte els objectius que s’han d’agafar, el pes de l’equip, revisar tot el material abans de marxar, portar targetes de memòria de sobres, portar una segona càmera pels possibles imprevistos i sobretot fer les fotografies en format RAW.

Per altra banda, cal tenir en compte les característiques del lloc on es vol fer el viatge. Començant pel clima (roba i protecció per l’equip fotogràfic), però també per les vacunes, recomanacions sanitàries o la legislació vigent. S’ha comprovar si és necessari passaport, si es paguen taxes d’entrada o d’equip fotogràfic (especialment als parcs naturals) o els diferents de permisos que calen. Val més no trobar-se amb una sorpresa d’última hora i és que el resultat del viatge depèn, en bona mesura, de la planificació.

Be the first to comment on "Com preparar un viatge fotogràfic"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*