Comencen les obres de l’aparcament de les Hortes

La senyal indicativa d'obres i d'aparcament amb les lletres de No al Pàrquing al fons

La setmana passada van començar les obres per la construcció de l’aparcament de les Hortes de Baix, situat a tocar del carrer Raval d’en Canyelles. Des de dilluns 28 d’agost, el tram entre el Carrer del Marquès i el Carrer Sentmenat està tancat a tota circulació, i l’aparcament que hi havia fins ara també. Les obres duraran al voltat de set mesos, segons la previsió de l’empresa constructora i l’ajuntament, i costarà al voltat de 2 milions i mig d’euros.

Aquestes obres són la primera fase de construcció del pàrquing i generaran 150 places d’aparcament situades en dues plantes. En aquesta intervenció també es convertirà l’aparcament del Sindicat en una plaça. La segona fase de les obres preveu la creació de 99 places més sota la nova plaça del Sindicat. Cal tenir en compte, però, que amb la reforma del carrer Font i Boet es va eliminar totes les places d’aparcament que hi havia fins a la plaça Catalunya i que en la segona fase també s’eliminarà les places que hi ha actualment al Sindicat.

El projecte no ha estat exempt de polèmica política i social. Tots els grups de l’oposició excepte el PDeCAT s’hi han mostrat obertament contraris, votant en contra de la construcció de l’aparcament en cada ple on apareixia. Per altra banda, la plataforma Salvem les Hortes no ha parat de fer accions reivindicatives per mirar d’aturar l’obra. També ha exigit que es faci un referèndum perquè la gent decideixi si el vol o no. Ara, amb les obres començades, la plataforma Salvem les Hortes ha convocat una manifestació pel pròxim dissabte 9 de setembre. Malgrat tot, regidor Vicenç Personat va recalcar en un acte públic d’ERC Caldes que no hi havia debat al voltant de l’aparcament.

Ja per acabar, una de les derivades de la construcció d’aquest nou aparcament és la Zona Blava a la resta del municipi. Zones com l’aparcament en bateria del CAP o l’aparcament de l’estació d’autobusos passaran a ser de pagament. Un altre dels llocs que es convertirà en zona blava serà el carrer Pi i Margall. Caldrà veure com afecta aquest nou sistema al comerç local i a l’ús del transport públic.

Be the first to comment on "Comencen les obres de l’aparcament de les Hortes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*