El nou parc termal al descobert

L'empresa Neòpolis presentant els resultats del qüestionari

Aquest dimarts ha tingut lloc el taller participatiu sobre el futur del Parc de Can Rius i la seva ampliació. Els dos estudis d’arquitectes encarregats de fer un projecte l’han presentat, marcant el destí del futur parc. Una seixantena de persones han assistit a l’activitat que ha tingut lloc a les Cases dels Mestres.

L’acte ha començat amb la presentació dels resultats dels qüestionari fet a través de la butlleta que es va enviar a totes les cases de Caldes. Aquest procés ha acabat amb 61 qüestionaris contestats i amb la participació d’unes 140 persones.

Tot seguit va ser el torn de la presentació dels dos projectes que s’havien presentat a concurs. Ambdós projectes presenten un entrada al parc des del pont romànic i una distribució de l’aigua per tot el parc. Un dels projectes planteja posar banys descoberts al torrent que separa el parc actual de l’ampliació i el centre termal a la part d’ampliació, en canvi l’altre plateja un sistema de terrasses amb aigua i vegetació, amb el centre termal situat al torrent.

Per acabar, la meitat dels assistents han anat al taller participatiu i la resta s’han quedat amb els regidors per resoldre dubtes. D’es d’un bon principi, un nombrós grup d’assistents ha fet palès el seu malestar amb el projecte. Per una banda perquè el procés participatiu no contemplava la opció de no fer l’ampliació; i per altra banda hi ha molta preocupació amb els 50.000 m2 restants de la reserva balneària que queden just al costat del parc, ja que pot donar peu a possibles operacions urbanístiques desorbitades.

Be the first to comment on "El nou parc termal al descobert"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*