Els superpoders dels entrenadors

El dr. Sebastiani durant la seva explicació

Sota aquest curiós títol, el doctor en educació física Enric M. Sebastiani ha impartit una classe magistral pels entrenadors i entrenadores del torneig Rosario Sánchez de futbol sala, que tindrà lloc el primer cap de setmana de juny. Prop d’un centenar de persones han assistit a l’acte, que ha omplert les sales A i B de les Cases dels Mestres.

El Dr. Sebastiani ha destacat que la tasca d’acompanyament és molt important, i si es fa de forma correcta es pot millorar molt l’autoestima de jugadors i jugadores. Ha explicat que les motivacions per practicar aquest esport són diverses: poden venir del propi nen o poden venir motivades per l’entorn, com per exemple pares i amics. A l’hora de gestionar un equip cal tenir en compte tres qüestions: autogestió de l’equip, adquisició de competències (habilitats) i la motivació personal, els participants d’un equip han d’estar a gust i és tasca dels entrenadors i entrenadores que així passi.

Al principi de la xerrada s’ha repartit entre els assistents el tríptic Cinc contra cinc, un recull de lèxic de futbol sala en català. Paraules com driblar, servei de rosca o xutar, són alguns dels mots que hi apareixen. Aquest glossari vol ser una eina d’ajuda als entrenadors per tal de fomentar la llengua en el món de l’esport.

Be the first to comment on "Els superpoders dels entrenadors"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*