Els titelles omplen la plaça

La cia Elfo Teatro interpretant Los 7 cabritillos y los 3 cerditos

Aquest cap de setmana ha tingut lloc una nova edició del Festival de Titelles Romà Martí, enguany la dissetena. 13 espectacles diferents han omplert el poble de somriures, especialment en els més petits. La plaça 11 de setembre ha estat el centre neuràlgic del festival, on s’han representat 8 dels espectacles, però també la Biblioteca o Can Rius n’han acollit.

Companyies de titelles vingudes de ben aprop, com Galiot Teatre de Mollet del Vallès o Teia Moner de Palau-solità i Plegamans, però altres de més lluny, com Festuc Teatre i la Baldufa de Lleida, han presentat els seus espectacles davant un nombrós públic. També han participat en la fira dues companyies de fora de Catalunya, és el cas de Taxina, de Pontevedra, i Elfo Teatro, de Guadalajara.

La majoria d’obres han esta enfocades a la canalla, com L’embolic a la Granja (La Baldufa), o La rateta que escombrava l’escaleta (Festuc Teatre), però també n’hi ha hagut de temàtica més adulta, com el cas de Angeleta (Tactilicuä). La proposta estètica ha estat per tots els gustos, des de les titelles més tradicionals d’Angeleta o Los 7 cabritillos i 3 cerditos, a la originalitat musicada de Dins la panxa del llop (De Paper). Menció especial requereix l’obra Gnoma, de la companyia Pea Grean Boat, amb uns titelles molt singulars.

Havent passat l’edició d’enguany només queda esperar de cara a l’any que ve hi hagi alguna companyia de Caldes, si es que en tenim alguna al poble.

Be the first to comment on "Els titelles omplen la plaça"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*