Els treballadors del CAP es concentren per exigir millores

Treballadores i usuàries del CAP durant la concentració

Una vintena de treballadores del CAP de Caldes s’han concentrat aquest divendres davant les portes del mateix edifici. Sota el lema enfortim l’atenció primària, han reclamat una millora de la situació als centres d’atenció primària. L’acte ha començat a les dotze en punt i ha durat al voltant de deu minuts. Aquesta protesta també s’ha fet en CAPs d’altres poblacions.

Durant l’acte s’ha llegit un manifest amb vàries demandes dirigides a la Conselleria de Salut. Entre aquestes hi ha l’augment del pressupost de sanitat per tal de cobrir el 100% de les substitucions, actualment només se’n cobreixen el 50%. També volen que l’atenció primària sigui l’eix central del sistema sanitari públic, especialment pel que fa a les urgències. Una altra reclamació és acabar amb els contractes precaris, tant de personal sanitari com de personal administratiu. I per últim també sol·liciten la recuperació dels EAPs (equips d’atenció primària) amb un major grau d’autogestió.

En aquests moments l’atenció primària no està per tirar coets, els mateixos treballadors han hagut de fer mans i mànigues perquè els usuaris no notessin les retallades dels últims anys. La situació de col·lapse que pateixen molts centres és el que ha provocat la protesta d’avui. Esperem que la cosa canviï en breu

Be the first to comment on "Els treballadors del CAP es concentren per exigir millores"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*