Festa major, un capellà amb metxa i plaça de 9

La Festa Major d’enguany ha passat fidel al què s’espera: les colles culturals de pilar central i amb els ulls clavats al cel per la pluja. També es van organitzar altres activitats com la Tómbola de Santa Susanna, el 40è concurs de dibuix Manolo Hugué, Les Olimpíades Infantils del Club Atlètic Calderí (5a edició) o la Milla Urbana, organitzada per CN Caldes. La nit van ser monopolitzada pel Centre Democràtic al Parc de l’Estació, i la discoteca Söko a l’envelat.

Els Diables, els Castellers, Bastoners o Geganters han pogut desenvolupar les seves activitats amb normalitat, arrencant divendres 7 amb la Tronada i el Correbars (al voltant de 300 persones van assistir-hi). Quim Masferrer va exercir d’espectacle inaugural a l’envelat, i tot seguit les actuacions musicals. El dissabte 8 va ser el torn dels Bastoners i el Correfoc, aquest acompanyats pels versots en acabar. Diumenge tocava a Gegants i Capgrossos, amb la tradicional ballada a la Plaça del Lleó. Els Castellers va fer la seva actuació dimecres 12 d’octubre, juntament amb la colla dels Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró, convertint-la en una plaça de 9; no va faltar la fotografia d’alcalde i regidors amb la placa commemorativa.

La curiositat d’aquest any la va aportar un capellà de bona metxa. En els darrers anys l’església de Santa Maria no havia permès fer la cremada del campanar, però amb el canvi de capellà, i les seves avinences, aquesta vegada s’ha pogut tornar a fer. Com a contrapartida ha tocat els diables fer que fos el mateix capellà qui encengués el Corretraca de final de Festa Major. Part de la bona sintonia també va suposar no cremar la falla del campanar que s’havia vingut fent fins l’any passat. Cal destacar que els versots d’enguany també van ser menys pujats de to, cap citació de l’alcalde, alguna d’un parell de regidors, i el que es va endur el rei de bastos va ser el regidor de UPC Francesc Martinez Boluda.

Be the first to comment on "Festa major, un capellà amb metxa i plaça de 9"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*