Jornada de retorn sobre la futura Plaça del Lleó

Aquest dilluns es va fer la presentació de com quedarà la Plaça del Lleó. Després d’una primera jornada de elaboració de propostes, l’equip encarregat de dissenyar la nova Plaça del Lleó va fer una proposta on es recollien molts dels suggeriments fets per la ciutadania. Al voltant d’una cinquantena de persones van assistir a l’acte, des de veïns i comerciants de la mateixa plaça, a representants d’entitats cultuals com el Ball de Diables de Caldes de Montbui. En l’última part de l’activitat es van poder fer preguntes per tal de resoldre dubtes i fer alguna proposta de darrera hora.

La nova Plaça del Lleó serà tota al mateix nivell, sense voreres, sempre tenint el compte el desnivell cap al carrer de Barcelona. La Font del Lleó quedarà tal com està, ja que està protegida com a bé cultural. Malgrat aquest fet, just al davant de les termes s’hi farà un aflorament de vapor procedent de la mateixa font. Un altre element nou seran els arbres, situats perimetralment al voltant de la plaça. La il·luminació serà semblant a l’actual.

Entitats i veïns van mostrar-se preocupats per la durada de les obres. En el cas dels veïns l’ajuntament assegura accessibilitat a totes les cases i comerços. Pel que fa a entitats, tant per l’Escaldàrium, el Ball de Plaça i els diferents mercats, s’intentarà que les obres no durin més d’un any, situant el començament en el dia després de l’Escaldàrium de l’any que ve. El problema central en aquest aspecte són les excavacions arqueològiques. El substrat romà, present arreu de la plaça, fa necessari un estudi arqueològic a fons.

Be the first to comment on "Jornada de retorn sobre la futura Plaça del Lleó"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*