La Fam de Pere Quart al TACA’M

Aquest divendres el TACA’M, concurs de teatre amateur que organitza el Centre, ha canviat d’ubicació per la representació de La Fam, de l’il·lustre vallesà Pere Quart (Joan Oliver). La companyia de teatre TIC Escènic, de Castellar del Vallès, ha representat l’obra davant una cinquantena de persones al mateix Centre Democràtic, concretament a l’espai Cafè del Centre.

La Fam és una obra de teatre estrenada l’any 1938 durant la Guerra Civil. Relata la història d’una revolució popular que acaba triomfant, fen paral·lelismes amb la situació de Catalunya en aquell moment. L’acció està centrada en un triangle amorós entre un idealista, una dona tradicional i el seu marit sindicalista. La moralitat dels personatges s’anirà posant en dubte a mesura que avança l’acció fins a veure un paria convertit en heroi i el seu posterior declivi.

La companyia TIC Escènic fa una proposta diferent a través d’una ambientació senzilla combinada amb lectures teatralitzades. Un fons negre on es van projectant les diferents estances, efectes de radio de l’època o el clac-clac de la màquina d’escriure, generen una atmosfera que transporta tota la intensitat de l’obra al text, en part llegida i en part actuada, aconseguint endinsar l’espectador en el moment de canvi polític. Cal dir que aquesta representació s’enquadrava en l’Any Joan Oliver, que va comptar amb força actes i celebracions durant l’any passat.

Be the first to comment on "La Fam de Pere Quart al TACA’M"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*