La gestió de les emocions en els joves

Aquest divendres, l’Escola d’Adults Roure Gros ha organitzat un taller de recursos per ensenyar la gestió de les emocions en joves i adolescents. L’encarregat de portar-lo ha terme ha estat Ferran Salmurri, reconegut psicòleg clínic especialitzat en infants i joves. Una trentena de persones han assistit al taller, la majoria del sector educatiu.

El taller ha girat a l’entorn de conceptes com la felicitat, l’autoestima o l’esforç. Segons ha explicat Ferran Salmurri, el cervell es modifica en funció de les coses que fem, per tant també podem educar els pensaments perquè ens serveixin de reforç i ha destacat que a través de l’aprenentatge es poden solucionar la majoria de problemes. Entre els recomanacions que ha fet hi ha la pràctica esportiva, dormir com a mínim 8 hores o ser empàtic amb les persones que ens envolten.

Respecte als adolescents ha comentat que s’ha d’aplicar el mètode AVERA (acceptats, valorats, estimats, respectats i ajudats). Sovint en l’etapa adolescent es generen molts problemes degut a que són tractats com nens quan en realitat ja són adults. Ha explicat que les principals pautes de la relació amb ells s’ha de basar en el respecte, la col·laboració i el compliment de tasques de manera progressiva.

L’Escola d’Adults Roure Gros organitza cada any un taller d’aquest tipus, amb la intenció de reforçar-se com a docents, però també per fer participar al poble en el procés educatiu. De ben segur que l’any que ve se’n farà una nova edició.

Be the first to comment on "La gestió de les emocions en els joves"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*