La Guerra civil a Caldes

Des del passat mes d’octubre es pot veure al Museu Thermalia l’exposició La Guerra Civil a Caldes (1936-1939)“. Aquesta fa un recull de documents, fotografies i diferents objectes sobre aquest període de la història del municipi. Un dels elements nous que aporta és una fotografia dels sindicalistes de la CNT de Caldes apunt de marxar cap al front de Saragossa, recuperada fa poc temps.

Les bases de l’exposició són el llibre sobre el mateix tema publicat fa 8 anys amb el nom de Caldes de Montbui 1936-1939. Entre la il·lusió i el dol“, i el documental editat l’any passat sota el nom de Temps de revolta 1936-1939“. A través dels diferents períodes de la guerra: cop militar, revolució, guerra i repressió, es relata la situació que va patir la gent del municipi arrel de l’aixecament feixista del general Franco. Entre molts dels objectes que s’hi poden veure hi ha segells de les diferents organitzacions, diner propi del municipi o cartilles de racionament.

El passat 4 de desembre, coincidint amb la fira de Nadal, es va fer una visita guiada a càrrec de n’Eduard Puigventós, comissari de l’exposició, que va contextualitzar cada etapa i va respondre algunes preguntes del nombrós grup assistent. Tot i que l’exposició només ocupa un parell de sales del museu, la visita guiada va durar aproximadament una hora.

Be the first to comment on "La Guerra civil a Caldes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*