La jungla de la vergonya

Moment de la projecció del documental

Calais és una ciutat situada al nord de l’Estat Francès, coneguda per ser la porta d’entrada a l’Eurotúnel que uneix França i la Gran Bretanya. Però també és tristament coneguda perquè en el seu terme municipal s’hi trobava la Jungla de Calais, el camp de refugiats més gran d’Europa, on hi van arribar a viure més de 6000 persones.

Partint d’aquest fet, Yves Dimant i Dani Velázquez han fet un documental per denunciar aquesta situació i el Centre n’ha acollit la presentació aquest diumenge. Una trentena de persones han escoltat atentament als dos directors i han pogut veure el documental, anomenat La Jungle, que està gairebé enllestit. En ell s’explica el dia a dia del camp fins al seu desallotjament parcial a principis de 2016. També es recullen els testimonis dels refugiats en el seu intent d’arribar a la Gran Bretanya.

El documental ha estat finançat a través de la plataforma Verkami, més de 100 mecenes hi han participat aconseguint gairebé 4.000 euros. El Centre Democràtic ha estat un d’ells i es per això que s’hi ha pogut veure en primícia. Esperem veure’l també en breu per TV3, com ja ha passat amb altres documentals de denúncia.

Be the first to comment on "La jungla de la vergonya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*