La mirada de Michonne i l’autodefensa feminista

La presentació del llibre la Mirada de Michonne, guia de l’autodefensa feminista ha estat el pretext d’Endavant Caldes per organitzar un taller sobre l’autodefensa feminista amb Mireia Redondo, militant de la CGT i de Dones en Lluita. Una desena de persones han assistit al TOC per participar en l’activitat, que forma part del cicle llegir és polític.

El taller ha començat delimitant els conceptes violència i agressivitat, violència de gènere i violència domèstica, i per últim l’autodefensa femenina de l’autodefensa feminista. Un cop identificats els trets de cada concepte, s’ha fet un repàs de la història de l’autodefensa feminista a través de la Herstory, que estudia la història a través de les dones. El taller ha continuat amb la identificació dels rols que s’atribueixen a les dones i als homes, sempre amb la contínua participació de les assistents. I per acabar s’ha fet un repàs de les línies d’actuació de l’autodefensa feminista, per tal d’aconseguir que les dones tinguin seguretat, confiança i autoestima davant d’aquesta mena de fets.

La Mirada de Michonne és un llibre que pretén donar unes pautes d’actuació per fer front a situacions de violència contra les dones. Escrit per Rubén Sànchez, psicòleg especialitzat en víctimes d’aquestes violències, està publicat per l’editorial Tigre de Paper dins de la col·lecció Urpes.

Be the first to comment on "La mirada de Michonne i l’autodefensa feminista"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*