La PAICAM explica la seva lluita a Caldes

La PAICAM, Plataforma d’Afectades per l’ICAM i l’INSS, va fer una xerrada el passat dimecres 26 d’octubre a les Cases dels Mestres convidada per Caldes en Lluita. Una vintena de persones van assistir-hi per escoltar a Marta Serrés, que va explicar el què era i perquè lluitava la plataforma, i en David, un dels seus membres que va explicar el seu cas personal. La xerrada va acabar amb un torn de preguntes on alguns dels assistents van exposar les seves males experiències amb l’ICAM.

Què és l’ICAM? L’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques és l’òrgan encarregat de determinar els diferents graus d’invalidesa o els temps de duració de les baixes laborals per a les persones malaltes. L’ICAM és una organització que depèn directament de la Generalitat de Catalunya, i en els darrers mesos ha estat a l’ull de l’huracà arran del cas de Natividad López Gama. Tal i com es va explicar en la xerrada, aquest Institut està caracteritzat per tenir un tracte cruel i inhumà amb les persones que han d’adreçar-s’hi, especialment en els casos que les malaltes son dones.

Segons informa la PAICAM Catalunya és el lloc on es concedeixen menys baixes de tot l’estat espanyol. A part del tracte amb els malalts, l’ICAM també s’ha caracteritzat per externalitzar les avaluacions mèdiques a la Sanitat Privada, quan els informes que reclama per entrar en el procés només poden provenir de la pública.

Be the first to comment on "La PAICAM explica la seva lluita a Caldes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*