La Renda Bàsica Garantida s’explica al Centre

El Centre Democràtic ha acollit aquest diumenge una xerrada sobre la Renda Bàsica Garantida. Una cinquantena de persones s’han acostat a l’acte que organitzava conjuntament la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Caldes i el propi Centre. Han intervingut representants de la PAH, de ILP per la Renda Bàsica i de l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

Diosdado Toledano, membre de la plataforma que impulsa la ILP, ha explicat les principals característiques de la renda bàsica. Aquesta preveu una quantitat de 664 euros al mes per tothom que disposi d’uns ingressos inferiors a aquesta xifra, eliminant molts tipus d’ajudes com el cas del Pirmi. També ha explicat que la ILP es troba al parlament i que depèn del pacte amb els polítics que es pugui dur a terme.

Després ha pres la paraula Maria Campuzano, de l’Aliança contra la Pobresa Energètica. Ha explicat que moltes llars no poden pagar la subministraments bàsics com l’aigua o el gas per la calefacció. El tercer en prendre la paraula ha estat Carlos Macias, portaveu de la PAH. Ell ha estat l’encarregat d’explicar la problemàtica amb l’habitatge a través la lluita de les PAHs. I per acabar, en Ramon Franquesa (Professor d’economia de l’UAB) ha desgranat els causants de la situació actual i les possibles solucions.

Be the first to comment on "La Renda Bàsica Garantida s’explica al Centre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*