L’ajuntament tria Cespa (Ferrovial) pel servei d’escombraries

Després d’uns mesos d’estudi, el govern municipal ha decidit tornar a externalitzar el servei de recollida de la brossa amb Cespa, empresa propietat del grup Ferrovial. Entre les millores que han fet decantar la decisió hi ha la major freqüència de recollida de la fracció orgànica, contenidors retirables pel Casc Antic o l’ampliació del sistema de recollida porta a porta a dues zones noves (part del Puigdomí i del Camp de l’Arpa).

L’ajuntament ha explicat que aquest contracte està limitat a només 14 mesos mentre estudia la possibilitat de municipalitzar el servei. Una empresa externa i el Consorci de Residus del Vallès Oriental estan fent un estudi de viabilitat econòmica sobre la possible municipalització.

Cespa forma part del Grup Ferrovial. Aquest va ser un dels que va rebre una multa econòmica estratosfèrica de la CNMC per un import de 13,61 milions d’euros. L’empresa va ser acusada d’exercir oligopoli i pactar preus per pressionar les administracions. Actualment la multa ha quedat suspesa per part de l’Audiència Nacional.

Un dels altres elements que genera polèmica és la implicació de Ferrovial en el “cas Manga”. L’empresa Serveis Ambientals de la Selva NORA SA, on Cespa disposa del 40% de la propietat, s’hi han vist involucrada. El darrer element de polèmica és la presència del germà d’Oriol Junqueras, Roger, en algunes empreses propietat de Ferrovial.

Be the first to comment on "L’ajuntament tria Cespa (Ferrovial) pel servei d’escombraries"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*