Les restes romanes desperten un gran interès

El primer grup de la tarda fent la visita

Les visites guiades a l’excavació de la plaça de la Font del Lleó han estat un èxit. Al voltant de 160 persones han fet la visita durant aquest dissabte. Els mateixos arqueòlegs que fan l’excavació han estat els encarregats d’explicar el que s’han trobat durant aquests dos mesos d’intervenció.

El museu Thermalia, que inicialment havia previst fer quatre torns de visita de les excavacions, ha hagut de programar tres torns més degut a l’interès que ha despertat l’activitat. Cada torn, format per 20 persones, estava dividit en dos grups de deu persones que anaven guiats pels arqueòlegs. Els assistents han pogut passejar entre les restes mentre escoltaven l’aclaridora explicació.

Entre els elements més destacats de la visita hi ha els límits de la piscina principal, delimitat per les grades, i dues piscines més situades a la part sud de la plaça. També han pogut observar el mur de tancament a la part nord de l’excavació, que aniria a parar fins a les termes. Un altre dels elements importants ha esta la troballa de restes romanes del segle 1 a.C., anteriors a la piscina, i que serveix constatar que la zona termal romana va estar com a mínim cinc segles en ús.

Be the first to comment on "Les restes romanes desperten un gran interès"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*