Les sirenes ocupen Thermalia

L’exposició Hydropitecus: les sirenes petrificades de Joan Fontcuberta ja es pot visitar al Museu Thermalia. Es tracta d’un conjunt de fotografies i un petit documental que descriuen una espècie d’homínid marí i la tràgica història dels seus descobridors. Serà a Caldes fins el 18 de juny d’aquest any.

A mitjans del segle XX, el capellà Jean Fontana i el seu mestre Albert de Lapparent descobreixen a l’Alta Provença restes d’un homínid amb cua de peix, al qual decideixen anomenar Hydropitecus. Poc després de la mort de tots dos, el descobriment queda amagat i no és fins a principis del segle XXI quan les troballes surten a la llum, a través de la reserva natural de la zona i l’autor de l’exposició.

Joan Fontcuberta és un prestigiós fotògraf amb nombrosos premis i ha exposat arreu del món, des de el MNAC fins al Museu d’Art Modern de Nova York. La seva obra es caracteritza en posar en dubte la realitat a través de la fotografia. La visió crítica li permet desdibuixar la frontera entre la ficció i el món real de manera aparentment imperceptible. Amb aquesta l’exposició, l’autor és capaç de fer dubtar a qualsevol expert sobre l’existència d’uns éssers mitològics semblants a les sirenes.

Be the first to comment on "Les sirenes ocupen Thermalia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*