Molí de l’Esclop, primera part

Mazoni al Molí de l'Esclop

Aquest cap de setmana va tenir lloc la primera part del Festival del Molí de l’Esclop. Divendres 21 de juliol amb Mazoni i dissabte 22 va ser el torn d’Adrià Puntí. Dos cantants diferents i dues maneres de veure el món, per tant dos concerts ben diferents.

Mazoni fa poc que ha tret disc, i ho va aprofitar. La seva música en format acústic permet potenciar les seves lletres, un dels seus punts forts. La guitarra i la veu és l’únic que necessita l’empordanenc per desplegar les seves melodies atramuntanades. Durant el concert va presentar les cançons del nou disc Carn i os, tot inclòs, però també va tocar alguns dels seus grans temes, com Ailodiu. Es va guanyar el públic des de la primera cançó.

Dissabte va ser el torn d’Adrià Puntí, loteria segons els entesos, i no va tocar. Les entrades s’havien exhaurit, i és que es tractava del plat fort del festival. El concent va arrencar un quart d’hora tard, tot normal, però des del principi alguna cosa ranquejava. Cançons a mitges, llargues divagacions, lletres oblidades i públic poc exigent van convertir el que havia de ser un concert en un lateshow sense sentit. Recordava la imatge de l’anunci d’una coneguda marca de pneumàtics amb Carl Lewis vestit amb talons: la potència sense control no serveix de res.

La setmana que ve serà el torn de XY i Gemma Humet. Els primers són un duet de veu i violoncel que conjuguen força i tendresa. La segona és una de les cantants del moment. Guanyadora del premi a millor disc d’autor dels Premis Enderrock, és capaç de combinar la seva gran tècnica musical amb la crítica social, una imperdible.

Be the first to comment on "Molí de l’Esclop, primera part"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*