Montse Venturós rep el suport de Berga

Divendres a quarts de set del matí era detinguda l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, per no haver-se presentat a declarar arran de la denúncia de la junta electora per mantenir l’estelada a l’ajuntament durant un període electoral. En la legislatura anterior s’havia aprovat per ple municipal mantenir-la fins la consecució de la independència. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra la va detenir i traslladar als jutjats de Berga per què declarés sobre aquest fet.

Tot just després de la detenció, al voltant de 150 persones ja van concentrar-se davant del jutjat per mostrar el seu suport. Al vespre es va produir una altre mostra de suport. Aquest cop a la plaça de Sant Pere de Berga, on un miler de persones ens van assistir a l’acte. Convocats per l’ANC, Òmnium i l’Esquerra Independentista, es va poder escoltar la mateixa alcaldessa refermant-se en la seva posició i donant les gràcies per les mostres de suport. També van fer parlaments l’ANC, el president de l’Òmnium, Jordi Cuixart, i el Casal Panxo en nom de l’esquerra independentista. A l’acte van assistir-hi diputats de la CUP-CC i de Junts pel Sí.

La polèmica va sorgir arran de l’actuació dels mossos. Montse Venturós va ser detinguda a primera hora del matí quan es trobava sola a casa. Segons apunten algunes fonts, la conselleria d’interior no va informar en cap moment a les entitats sobiranistes ni a la CUP de que s’anava a produir aquest fet, al·legant que no volien espectacle mediàtic. Altres casos de detencions motivades pel procés independentista han estat diametralment oposades a aquest fet, només cal recordar Artur Mas acompanyat per una multitud d’alcaldes quan va ésser cridat a declarar.

Be the first to comment on "Montse Venturós rep el suport de Berga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*