Música celta per Sant Patrici

El Centre Democràtic ha acollit aquest divendres al vespre una vetllada de música celta. Com va essent habitual cada any, l’entitat organitza un concert de música irlandesa per Sant Patrici, patró de l’illa. Els assistents han pogut escoltar les melodies d’aquesta terra mentre sopaven tranquil·lament, cal aclarir que es tractava d’un Sant Patrici de tranquis.

Enguany els Drónán han estat els encarregats de fer el concert. Aquest grup, resident a la ciutat de Barcelona, es dedica a tocar cançons tradicionals de música irlandesa en les seves diferents vessants i compten amb un disc editat: Sets in our way. El grup està format per tres components: Patricia O’Riordant (teclats, concertina i veu), Llibert Ribó (arpa, gaita irlandesa i whistles) i Toni Ribas (flauta travessera, whistles i bodhrán).

El concert ha durat una hora i mitja, la majoria de les cançons han estat instrumentals, a excepció d’algunes cantades amb gaèlic. Entre cançó i cançó els propis músics han anat explicant les curiositats dels instruments tradicionals, fent cinc cèntims de la seva història. Les cançons que han interpretat formen part del folc irlandès més tradicional amb tocs de música antiga, alguna d’elles te més de 300 anys d’antiguitat. En definitiva, una vetllada per fer unes pintes entre amics i bona música.

Be the first to comment on "Música celta per Sant Patrici"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*