Nit de bruixes

Moment en que les bruixes reviuen

Com ja marca la tradició la vigília de l’Escaldàrium és nit de bruixes. Cap allà dos quarts de deu de la nit, les bruixes han estat escortades fins a la Plaça de la Font del Lleó. Allà, entre el nombrós públic assistent, han estat conduïdes fins a les forques, jutjades i executades. Malgrat aquesta intenció, el tret ha sortit per la culata i les bruixes han reviscut, ja preparades per l’Escaldàrium. Aquesta activitat rememora les execucions de bruixes que es van produir a la vila termal durant el segle XVII.

Enguany, a part de l’execució i la participació en l’Escaldàrium, les bruixes han comptat amb una nova activitat. Durant el cap de setmana s’han fet dues visites guiades anomenades Camins de Bruixes. Aquestes rutes segueixen les passes d’aquestes dones i de la bruixeria per la vila termal. La primera ha estat divendres al vespre i la segona aquest mateix dissabte al matí. L’empresa encarregada d’elaborar les rutes ha estat Cooltur.

Però aquest divendres, apart de les bruixes, també ha estat el torn de la colla infantil, que ha fet la seva Carretillada de figures embruixades. I és que els més petits també tenen dret a gaudir del foc. Ara ja només queda esperar el colofó, aquesta nit a les dotze en punt.

Be the first to comment on "Nit de bruixes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*