Pressupostos, aparcament i ampliació del safareig termal

Aquest dijous 23 es va fer el Ple corresponent al mes de febrer. Entre d’altres temes, es va tractar la renúncia de l’empresa constructora de l’aparcament de les Hortes de Baix (ara anomenat Raval Canyelles), l’aprovació definitiva dels pressupostos d’enguany i la modificació del POUM per ampliar el Safareig de Santa Esperança.

El primer tema important en aparèixer va ser l’aprovació del Pressupost de 2017 amb els vots favorables del govern municipal i l’abstenció de la resta de grups. Aquest és el darrer tràmit, ja que amb la desestimació de les al·legacions presentades per PSC i PP, els pressupostos ja són definitius. Per aquest any es disposarà d’uns 24 milions d’Euros d’ingressos i de despesa.

Cal destacar també, l’aprovació inicial de la modificació del POUM per la zona de darrera de l’església. Aquests canvis han de permetre el creixement del Safareig Termal de Santa Esperança, amb la requalificació de les hortes contigües (propietat de l’ajuntament), per construir-hi una zona de bany termal, possiblement una piscina descoberta. Segons va explicar el regidor d’espais públics i sostenibilitat, el Safareig Termal ha estat un èxit, ja compta amb més de 25.000 visites, fet que justifica aquesta ampliació.

Finalment es va explicar la renúncia de l’empresa que havia de construir l’aparcament de les Hortes de Baix. Aquest fet ha provocat que l’ajuntament convoqui un nou concurs públic de contractació, endarrerint així l’inici de les obres. Cal destacar que la plataforma Salvem les Hortes va ser present altre cop al Ple, va plantejar diverses preguntes a l’equip de govern i va reclamar una consulta popular.

També van ser aprovats pel Ple la creació de la bandera oficial pel municipi, una moció de la FAPAC per instar a la reducció de les ràtios d’alumnes de P3 de 25 a 20 per classe i una altra moció d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.

Be the first to comment on "Pressupostos, aparcament i ampliació del safareig termal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*