Problema informàtic al CAP de Caldes

Aquest dilluns 15 de maig, el CAP de Caldes va patir un problema informàtic que no va permetre programar visites en tot el matí. Les mateixes treballadores del CAP van haver de fer mans i mànigues per restablir la situació. Aquest problema va ser generalitzat a tots els centres d’atenció primària i hospitals que gestiona l’Institut Català de Salut.

L’origen d’aquest problema es trobava en l’empresa Telefónica, que gestiona aquest servei per a l’ICS. La mateixa empresa ha informat que va ser conseqüència d’una avaria elèctrica en els servidors, cosa que l’ICS també ha confirmat. Malgrat tot, el passat divendres 12 de maig es va produir un ciberatac a través del virus Wannacry i una de les empreses més afectades va ser la mateixa Telefónica. Tant l’empresa com l’ICS han dementit que els dos fets estiguin relacionats, malgrat només hi hagi dos dies de diferència.

Per altra banda, ja fa setmanes que el CAP es troba faltat de metges. Aquest fet provoca que es programin menys visites que les que tocaria, i moltes vegades el servei de programació en línia deriva directament al CAP degut aquesta manca. Un dels casos més destacats és la falta d’un segon pediatre, situació que fa mesos que dura.

Be the first to comment on "Problema informàtic al CAP de Caldes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*