Projecte urbanístics desmesurats i territori

Roger de Salvem les Hortes en plena explicació. (Fotografia de David Moncho)

Aquest divendres 5 de maig, les Cases dels Mestres han acollit una xerrada organitzada per Som Caldes sobre projectes urbanístics i el seu impacte en el territori. Representants de Salvem les Hortes, Aturem Barcelona World, No ens vendreu la moto, No al pla Caufec i Vila Termal han compartit espai per explicar als assistents, una trentena de persones, les seves lluites per evitar que es perdin espais naturals amb gran valor.

El primer en parlar ha estat el representant de Salvem les Hortes, plataforma de la vila que vol aturar la construcció de l’aparcament a les Hortes de Baix, en ple centre de Caldes. El segon en fer-ho ha estat en Joan, d’Aturem Barcelona World, projecte que vol construir un macro-complex de casinos i hotels entre Tarragona i Salou. El tercer ha estat el representant de No al pla Caufec, plataforma que s’oposa a aquest projecte que preveu la construcció d’un barri nou a Esplugues de Llobregat afectant al Parc de Collserola. Tot seguit ha parlat en Pep Medina, de No ens vendreu la moto, que s’oposa al Pla Director que afecta als municipis dels voltants del Circuit de Catalunya. I els darrers en fer-ho han estat Vila Termal, grup de nova creació que fa el seguiment de la planificació urbanística de Caldes.

El més important que han destacat és que no es pot supeditar el territori i el medi ambient als interessos de grans empreses o del turisme massificat. Cal una major protecció dels entorns dels municipis i de les grans ciutats, especialment en llocs on l’especulació urbanística ja ha fet molt mal. En definitiva, un posada en comú de vàries lluites amb un mateix objectiu.

Be the first to comment on "Projecte urbanístics desmesurats i territori"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*