Teatre a favor de la diversitat

Instants inicials de l'obra de teatre

El 28 de juny és el dia internacional de l’orgull LGTBI, i enguany l’ajuntament de Caldes ho ha celebrat amb un Teatre Fòrum, una pancarta al balcó de l’ajuntament i la hissada de la bandera de l’arc de Sant Martí. L’obra representada ha estat La diversitat ens farà lliures, a càrrec de la Xixa Teatre. El lloc escollit ha estat la Sala Noble de Can Rius i una quarantena de persones hi han assistit, la majoria joves i adolescents.

El teatre fòrum és un gènere teatral que pretén implicar al públic alhora que el fa pensar sobre algun conflicte social. En aquest cas, la Xixa Teatre ha preparat una obra sobre la diversitat sexual i les relacions de parella. Des d’un primer moment han fet participar el públic per tal que s’integri en l’obra. L’associació de conceptes i l’aprofundiment en els personatges han estat un dels elements clau per intentar conscienciar-los de la diversitat sexual i els diferents tipus de relacions de parella.

El 28 de juny és el dia de l’orgull LGTBI arran dels fets de Stonewall. L’any 1969 la comunitat homosexual del Nova York es va rebel·lar contra els abusos policials continuats. La nit del 28 de juny el barri de Greenwich Village es va convertir en un camp de batalla entre 400 policies i més de 2.000 manifestants.

Be the first to comment on "Teatre a favor de la diversitat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*