Tornen les bitlles a l’Ateneu

Un jugador llançant el primer bitllot, i els dos restants al costat

Des de fa dues setmanes les bitlles catalanes han tornat a l’Ateneu Molí d’en Ral. Cada diumenge a la tarda els participants la lliga juguen al pati del Molí, compartint esport i música al mateix temps.

Enguany és la tercera edició del campionat i ja s’ha convertit en una de les activitats més participatives que organitza l’ateneu. Més de vint participants, superant els de l’any passat, competeixen en un format de lliga clàssic (3 punts per victòria, 1 per empat i 0 per derrota). Un cop finalitzada la temporada regular, el primer, el segon, el tercer i el quart disputen una final a quatre ver veure qui és el millor jugador de bitlles d’enguany.

Les bitlles catalanes és un esport tradicional que no para de guanyar adeptes, a part de la lliga que organitza l’Ateneu, també han sorgit nous clubs arreu del territori, com el cas del de Palau-Solità i Plegamans. Al contrari que el bowling, l’objectiu no és tombar-les totes sinó deixar-ne una de dreta. Una altre curiositat és que les bitlles s’han de tombar amb tres masses de fusta anomenades bitllots i cada un té un pes diferent. Una bona manera de passar un diumenge a la tarda.

Be the first to comment on "Tornen les bitlles a l’Ateneu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*