Una guerra de trinxeres, la literatura de la Gran Guerra

A partir de dilluns 13 de febrer, i fins al 5 de març, la Biblioteca de Caldes alberga una exposició sobre la literatura i el cinema de la Primera Guerra Mundial. La intenció de l’exposició és conscienciar sobre els conflictes armats al mateix temps que repassa aquest període històric. L’exposició compta amb una vintena de llibres i una quinzena de pel·lícules.

Entre els llibres que s’hi poden trobar hi ha Adéu a les Armes de Ernest Hemingway, que va ser conductor d’ambulàncies durant la Gran Guerra, Tempestades de acero de Ernst Jünger, oficial alemany destinat al front occidental, o La Por de Gabriel Chevallier, cridat a files amb setze anys, ferit i reincorporat fins al final de la guerra (1918). Pel que fa a autors catalans hi ha Diari d’un estudiant. París 1914 de Gaziel, on relata els primers mesos de la guerra a la ciutat de la llum, o La guerra dels cornuts de Joan Daniel Bezsonoff, novel·la històrica que explica com es reclutaven voluntaris catalans per combatre sota bandera francesa.

Per altra banda, entre la quinzena de pel·lícules, s’hi troben Senderos de Gloria (1957), de Stanley Kubrick, Sin novedad en el frente (1930), de Lewis Milestone o la Reina de Africa, de John Huston (1951). La combinació de literatura en primera persona i les recreacions històriques a través de novel·la o pel·lícula permet fer-se una idea clara de la guerra i la catàstrofe humana que va suposar.

Be the first to comment on "Una guerra de trinxeres, la literatura de la Gran Guerra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*