VIAS exigeix més de 40.000 euros a l’ajuntament

L’empresa Vias y Construcciones SA, propietat de conegut empresari Florentino Pérez, exigeix a l’ajuntament una compensació de més de 40.000 euros, un 2% de la direcció d’obra, després de la seva renúncia a construir l’aparcament de les Hortes de Baix.

Segons s’ha informat durant el ple d’abril, celebrat aquest dijous, un error del propi ajuntament en l’acta de replanteig permet a la constructora demanar aquesta compensació. Malgrat tot, l’ajuntament optarà pels tribunals per mirar d’arreglar el seu error, i ha desestimat el recurs presentat per l’empresa. Tots els grups han estat molt crítics amb aquest fet i també amb el projecte. Maria Dalmau, del PDeCAT, ha preguntat que com es possible que s’hagi comès un error d’aquest calibre en l’obra més important de la legislatura.

A part de la desestimació del recurs de Vias, el ple també ha aprovat la nova adjudicatària de les obres, Romero y Gamero SAU, que realitzarà l’obra amb només 9 mesos i amb un cost de 1.800.000 euros, un 23% menys que l’anterior. Aquest fet també ha generat controvèrsia en el ple, ja que els grups de l’oposició han considerat irreal aquest plaç d’execució. Al final del ple ha tornat a intervenir la plataforma Salvem les Hortes reclamant una consulta ciutadana sobre el projecte, però el mateix alcalde s’hi ha tornat a negar.

Per acabar, del ple també ha transcendit que s’instal·laran nous barracons a l’escola El Calderí de cara a l’any que ve, i que l’ajuntament adquirirà habitatge per valor de 300.000 euros destinats a lloguer social. En definitiva, ple mogut i monopolitzat per les Hortes de Baix.

Be the first to comment on "VIAS exigeix més de 40.000 euros a l’ajuntament"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*