Xerrada sobre les violències contra les dones

El passat dimecres 23 de novembre l’Ajuntament de Caldes de Montbui i l’Associació Cultural de la Dona van organitzar una xerrada per abordar la problemàtica de la violència contra les dones. Una quinzena de persones es van assistir a l’acte, que es va desenvolupar a la sala gran de les Cases del Mestres. La primera en arrencar va ser la regidora de d’Acció Social i Igualtat d’Oportunitats, Pilar Aznar, amb la lectura del manifest institucional commemoratiu. Tot seguit va ser el torn d’Anna Passarell, coordinadora del SIARE.

SIARE és l’acrònim de Servei Integral d’Atenció Recuperació i Empoderament, de la Fundació Surt. Aquesta fundació va se creada el 1993 per tal de defensar els drets de les dones, prenent part en els diferents àmbits en que pateixen discriminació. Anna Passarell va fer un repàs de les diferents situacions en que les dones pateixen violència, no només de part de la parella. Els diferents tipus de violència (física, psicològica, ambiental, econòmica…), les tres fases que travessa la violència (acumulació de tensió, agressió i reconciliació) o l’amor romàntic com a justificació d’agressions, van ser alguns dels temes tractats.

En acabar l’exposició, es va fer un petit debat amb la participació de la majoria de persones. Aquest va girar a l’entorn dels diferents estereotips i discriminacions que pateixen les dones, des de les més joves a la tercera edat. L’acte va finalitzar amb un petit piscolabis organitzat per la mateixa Associació Cultural de la Dona.

Be the first to comment on "Xerrada sobre les violències contra les dones"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*